Light Filled Barn 1080 1080 Stuart Bingham Photography

Light Filled Barn

This barn conversion is somewhat of an oddity in the ex-agricultural building market.
Light floods in to every room through double height windows, across  the gallery landing and through internal glass walls to create an effect of space and airiness that is missing in many of this buildings contemporaries.
Vaulted ceilings are often used in barn conversions as a device to compensate for the lack of wall height on the first floor.  In this property they have been used as an architectural feature that further enhances the sense of space and light.  The architects could have installed much more modest ceilings, but that would simply have robbed the house of great deal of charm and character.
This lack of compromise between style and substance is carried through the rest of the property.  The gallery landing that connects the two halls of the property on the first floor allows light to flood in to the heart of the home through double height window on both sides.
The addition of laundry room as well as utility room will be any functioning families dream come true.  A large lounge with sun room attached is at one end of the building, while the children’s play room (and it’s noise) at the other, leaving everyone to enjoy their space without interruption.
And the icing on the cake –  it is a barn conversion with a garden and a view.

light filled barn conversion
    Privacy Preferences

    When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

    Our website uses cookies, mainly from 3rd party services. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.